Целта при селекцията на отбора за следващата година е да се заложи на трима чужденци и девет българи. С минаване на времето става ясно, че това е много трудна идея, защото всички български играчи, независимо дали млади или стари, добри или слаби, искат да заминават в чужбина и никой не иска да подписва в местните клубове. Не съм от тези треньори, който иска да чака някого до септември и след това той да дойде да му се моли да го вземе. Искам такива играчи, които искат да играят за мен и за моя отбор, а не такива, които през септември да идват, когато вече нямат други опции.


 Ще се опитам всички български играчи, които имат желание да играят в Балкан, да подпишат в следващите десет дни, след това да направим селекция на чужденци. Пак повтарям, целта ни беше възможно най-малко, но може и да отидем на максимален брой чужденци, въпреки че и моята и на ръководството идея е да се дава колкото се може повече шанс на българските играчи.


 Това, което е сигурно, че четирима от петимата чужденци от миналия сезон със сигурност няма да останат. Единият от тях все още е под въпрос и зависи от това, какво ще направим като селекция на българи. Това е за момента положението около селекцията. В отбора ще бъдат включени и четирима играчи от школата на Балкан, които станаха втори в България на първенството за юноши (18).


 Лично аз смятам, че за израстване на един отбор е необходимо участие в още един турнир. Нормално е мачове един път седмично да не позволяват на един отбор да израстне на това ниво, на което искаме да е Балкан през следващите години. Мисля, че опитът, който се придобива с играене на два фронта не може да се получи само в националната лига, независимо колко е силна, а особено и с тези приказки, че някои отбори може и да се откажат. Основната цел за нашето участие в ЕВРОХОЛД Балканска лига е израстване на отбора.  Със сигурност се включваме с амбиции да имаме повече от една победа и със сигурност не с амбиции да спечелим бронз в турнира. Знаете моите амбиции като треньор и няма нужда да ги повтарям.


 Както винаги Галил Гилбоа е фаворит №1 в ЕВРОХОЛД Балканска лига. Да, имат нов треньор, но той е с много опит и е водил много отбори в чужбина, а миналата година и националния на Израел до 20 години. Говори се, че Сигал Прищина взима най-доброто от Косово, а подписаха и с Дардан Бериша, който е част от националния отбор на Полша, но има и албански корени. Разбрах, че преговарят и с един от най-добрите треньори на Балканите, така че този отбор също може да е фаворит. Левски винаги е сред силните и също е сред основните конкуренти. Кожув ще има горе-долу същият състав, със същите чужденци, същия треньор. Това са четири отбора, за които мога да коментирам, че са между фаворитите. За двата черногорски отбора и за румънския Крайова нямам все още никаква информация. Първо обаче трябва да си направим нашият отбор и след това да гледаме в чуждите дворове.


Със сигурност имам надежди с Балкан да се повтори ситуацията с Рилски спортист, когато спечелихме турнира в новата зала. Аз не съм от треньорите, които се задоволяват с достигане до четвъртфинал или полуфинал. Знаем, че новата зала ще даде по-голяма тежест на отбора на Балкан като организация и инфраструктура, които за момента още липсват. Колкото и да ни е силно домакинството в малката зала, тя все пак е стара и е на повече от 40 години. Ние ще започнем с мачове в нея, а сега се говори, че в края на ноември, когато е и празникът на града, ще бъде открита новата зала. Ще говорим с ръководството на ЕВРОХОЛД Балканска лига ако може първите два или три мача да ги играем като гости и да започнем домакинствата си в голямата зала. Това е наше желание - ако може да се изчака до края на ноември и след това да имаме домакински мачове само в новата зала. Ако направим добър отбор и имаме добър резултат, съм сигурен, че ще бъдем желаещи да бъдем домакини на Файнъл 4. Със сигурност обаче дотогава има много време."