На днешното заседание на ОбС кметът Георги Георгиев внесе докладна за премахване на едноетажната масивна сграда и металните постройки в Руския пазар. Той се мотивира, че това се налага с цел бъдещите инвестиционни намерения на общината.

По отправеното предложението първа взе отношение съветничката от “Атака” Цеца Христова. Тя поиска от юриста на общинския съвет да обясни дали е редно то да се подложи на гласуване, след като все още не са приключили делата около Руския пазар. Показа и решение на съда, според което трябва да бъдат спрени всякакви административни решения, докато не се произнесе правораздавателният орган.  Адв. Стоян Стоянов отсъстваше от залата в този момент. Вместо него отговори съпругата му, която го заместваше: “Аз не знам защо се водят тези дела. Трябва да ми покажете документите и тогава мога да отговоря дали е правилно да се гласува предложението на кмета” – каза тя.

Георги Георгиев пък обясни, че общината има акт за собственост върху общинския обект и е в правото си да се разпорежда с него. Той допълни още, че собствеността на Руския пазар не се оспорва от ищеца.   
От дадените отговори съветниците така и не разбраха имат ли право да гласуват общината да премахне сградния фонд в търговския обект по време на съдебните процедури около него.

"За" предложението на кмета гласуваха 16 съветника, 4 баха против, а 5 се въздържаха.  
Междудругото постройките са изградени от наемателя на Руския пазар Ангел Ангелов. В момента той води дела срещу решение на предишния общински съвет да бъде спряна процедурата за приватизация на обекта.