Община Ботевград спечели европейско финансиране за изработване на интегриран план за развитие на общината в периода 2014-2020 год. Стойността на проекта е около 200 000 лева. Средствата са избор на експертния екип и хонорари за изработването на плана. Това заяви кметът Георги Георгиев в предаването „Още по темата”. Само 54 общини в страната имат такава възможност – външни експерти да изготвят плановете, а второто предимство е, че за реализацията на тези планове ще бъде осигурено европейско финансиране” – заяви той. Очаква се в близките дни да бъде подписан и договорът по проекта.
„В този план ще бъдат заложени генерални насоки за развитие на общината през следващите седем години. Още отсега мога да кажа, че той ще включва важни неща като реконструкция и подмяна на водопроводната мрежа, обновяване на градския парк, изграждане на социални обекти и т.н.” – заяви кметът.
Спортната зала да бъде официално открита за 29 ноември – празника на града. Това е амбицията ни” – заяви в предаването „Още по темата” Георги Георгиев.