Здравейте, казвам се Йордан Бозов и бях капитан на баскетболен клуб Балкан през изминалия сезон. Причината да напиша това писмо е, че искам да кажа истината за отношението на ръководството на БК Балкан към мен и към момчетата, които не попаднаха в сметките на треньора за предстоящия сезон.


Първо, искам да кажа с чисто сърце, че нямам никакви претенции за това, че не съм в състава, който ще представлява клуба през сезон 2013-2014. Винаги съм смятал, че един треньор трябва сам да прави селекцията си и знам, че в Ботевград е така. Затова уважавам решението на Александър Тодоров и пак казвам - нямам претенции към неговия избор.


Но нека се върна на главната причина, поради която пиша тези редове. Ще започна от там, че след последния ни мач за сезона никой не ме потърси да ми каже какво се случва с моето бъдеще в клуба и със заплатата, която трябваше да получа за месец май. На 1 юни се прибрах в София и започнах да чакам. Минаха седмица-две и така целият месец. Реших, че е дошло време да си потърся парите, които ми се дължат по договор и които са изкарани с тежък физически труд и много пот в зала Балкан. Започнах да звъня на хора от ръководството на клуба, но никой не ми вдигаше, а повечето пъти ми бе затварян телефонът. Стигна се до там, че служител на клуба ми написа sms, че е на зъболекар и след като приключел, щял да ми се обади. Продължих да очаквам търпеливо, но явно зъболекарят на въпросния човек продължи няколко седмици.


Между другото, чувах за същите опити и на други играчи да се свържат с ръководството на клуба, но все неуспешни. И така се минаха два месеца и половина след приключването на сезона и аз продължавах да се опитвам да се свържа с някого, но все не ставаше.


И дойде датата 13 август, когато ми се обади счетоводителят на клуба да ми каже, че е дошло време да ни се изплатят заплатите за месец май. Забележете, дата 13 август, на която селекцията на БК Балкан беше почти завършена, а те не се бяха разплатили още с играчите си от миналия сезон. На 14 август аз и още няколко момчета се озовахме в Ботевград, бяхме посрещнати пак от счетоводителя, който ни каза, че сме глобени с по 50 процента от трудовите си възнаграждения. Попитах защо никой не ни е казал, че ще бъдем глобявани и изобщо за какво сме глобявани, а той само вдигна рамене. Потресен съм от отношението на тези така наречени ръководители, но не съм изненадан. Защото го очаквах, поради това, че бях работил с тях 9 месеца и не всичко беше розово.


Последно, искам да благодаря на невероятната публика на Балкан, която беше зад мен и зад отбора винаги и навсякъде, най-вече в трудните моменти. Те ще останат в моето сърце завинаги. Надявам се само един ден те да не получат това отношение от ръководството, с което трябваше да се сблъскам аз това лято.


Чао.


Ваш Данчо Бозов