Отборът на Рилски спортист се подсили с още едно ново попълнение за предстоящия сезон съобщава официалния сайт. Точно преди началото на подготовката стана ясно, че договор с тима е подписал американецът Остън Калхун.


 Калхун е висок 201 см и идва от университета Боулинг Грийн, където е изкарал всичките четири години и е играл в първа дивизия на NCAA. В последния си сезон Калхун постигна най-добрите си показатели, като в 31 среща има по 15.1 точки и 7.1 борби.


 Интересното е, че освен с добри отигравания в подкошието Калхун е блеснал и със стрелба от тройката. С 36.6% успешни стрелби той е бил лидер на отбора си в последния сезон.


 "Много съм развълнуван от възможността да започна професионалната си кариера с Рилски! Знам, че трябва да помогна отбора с всички сили за добър дебют в ЕвроЧалъндж. Планирам да се наслаждавам, че съм в друга страна и на играта. От това, което съм видял и чул, Самоков е чудесно място за мен и аз наистина очаквам с нетърпение да бъда част от Рилски Спортист и да живея в България предстоящия сезон" каза американецът за официалния сайт на клуба.