Общинският съвет ще заседава извънредно днес. В една от докладните, която ще бъде обсъдена и предложена на гласуване, общинското ръководство предлага месечното възнаграждение на общинските съветници да бъде в размер на 17 на сто от средната работна заплата на общинската администрация за предходния месец.
В момента местните депутати получават по 40 лева за редовно заседание, независимо от неговата продължителност.
За извънредно заседание съветниците да получават по 10 лева на час, предлага още общинското ръководство.
Останалите предложения за промени в Правилника за организация и дейността на Общинския съвет  гласят: „При неизпълнение на задълженията по чл.78, ал.1,т.1 възнаграждението на общинските съветници се удържа в пълен размер за съответното заседание”;  „Възнаграждението по ал.2 се изплаща на общинския съветник в пълен размер при неговото участие във всички взети решения на Общинския съвет за съответното заседание, като от същото се удържат средства с оглед процентното му неучастие във взетите от Общинския съвет решения”.
Да припомним, че преди време общинският съветник Христо Якимов предложи възнаграждението на местните депутати да бъде обвързано със средната работна заплата на общинската администрация, както е по закон, но предложението му не събра достатъчен брой гласове.