Тепърва на левицата й предстои да бере горчивите плодове на политическата ситуация у нас.
"В БСП няма чуваемост, има едно вкопчване във властта. Тепърва на левицата й предстои да бере горчивите плодове на политическата ситуация у нас". Това каза в предаването „Под лупа” на ТВ "Европа" специалистът по конституционно право и бивш депутат от "Коалиция за България" проф. Георги Близнашки. Според него единственият легитимен начин да се нормализира обстановката са предсрочни парламентарни избори.
"Комунистическият експеримент в България приключи катастрофално, с огромен дълг, който осакати ранните усилия за реформи в България", посочи още той. Според него ние сме били вкарани в един сценарий, резултатът от който е най-тежкият преход между страните от Централна и Източна Европа.
Отказът да се отговори на въпроса кой стои зад назначението на Делян Пеевски е заради омерзението на обществото, но за Георги Близнашки е ясно кой е взел това решение.
"Единственият легитимен начин да се нормализира обстановката са предсрочни парламентарни избори и това се прави навсякъде по света, това ни се подсказва и от нашите европейски партньори", е мнението на професора.