Филип Виденов отново ще радва българските фенове на баскетбола. Гардът се договори с Лукойл Академик, и ще остане при шампионите докато намери добър отбор в чужбина. Виденов е и най-големият "удар" на Лукойл на трансферния пазар преди старта на сезона.


Той се присъедини към съотборниците си на една от финалните им тренировки в Правец, преди старта на Еврокъп. Във вторник Академик потегля към Израел за първия си сблъсък, с Апоел Йерусалим.


Виденов сподели, че отдавна се познава с новия старши треньор на Лукойл Академик Оливър Костич, и знае, че при него се работи здраво.


"И аз не очаквах. Тази сутрин се бях облякъл да бягам навън, и така се получи. Разбрахме се за известно време да съм тук, ако мога да помогна на отбора. С треньора се чухме доста пъти, ние се познаваме отдавна. Той е една от причините да дойда," заяви Виденов на отворения ден за медии в Лукойл Академик в събота.


"Можеше и по-рано да се разберем, но няма значение. Мисля, че физически съм в достатъчно добра форма, и ментално ще се настроя. Колко лошо може да е?!," добави шеговито русенецът.


"Договорът ми е до декември. Зависи вече оттам, ако мога да помогна в Еврокъп, след това ще видим," обясни той.


"Божидар (Аврамов) го познавам, горе-долу," пак на майтап продължи Виденов, за познанията си върху състава на Лукойл. "Гледах малко. Надявам се амбициите да са високи. За загуби никой не играе. Ще гоним максимума със сигурност.


"За себе си се връщам с чудесни чувства от Испания. Но не се разбрахме, оказа се, че има доста проблеми там. Иначе подготовката протече чудесно," каза още Филип, който изкара подготовка в Каха Лаборал, под ръководството на Сержо Скариоло.


"За мен просто е крачка. На тази възраст няма значение. За (Александър) Янев определено е крачка напред. Знам, че с този треньор се работи доста," отговори Виденов на въпрос дали това е крачка назад или напред за него.


Дали може да остане и по-дълго в Лукойл, и да замести Тодор Стойков? "Не, не съм готов да се върна още в България. Но на този етап за мен е добре, надявам се и за Лукойл да е добре, ще видим. Не знам дали ще остана след това. Парите не са всичко, но са важни. Аз съм професионалист, и ще предпочета най-добрия вариант. Но се чувствам добре да играя в България, в един от най-добрите отбори през последните 10-11 години," завърши Филип Виденов.