Днес стана ясно, че Филип Виденов вече не е играч на Лукойл Академик. Един от най-добрите български баскетболисти в последните десет години е взел това решение по собствено желание.


Също днес от ръководството на Лукойл Академик излязоха с позиция, че старши треньорът на тима Тони Дечев ще остане начело до изтичане на договора му. Ето позицията на клуба.


"По повод приключилия турнир за Купа България, ръководството на Лукойл Академик поздравява отбора на Берое със спечеления трофей - първи в историята на клуба и извоюван с отлична игра в една мъжка битка.


 Макар че класирането на финал в такава престижна надпревара би могло да се отчете като достойно постижение за всеки баскетболен клуб, за Лукойл Академик то не отговаря на целите, поставени пред тима. След обстоен анализ на представянето на отбора, спортно-техническото ръководство на клуба обсъди и прие мерки по подобряване на тренировъчния процес и контрола върху подготовката, както и персонални мерки към част от играчите.


 Ръководството на клуба изрази пълната си подкрепа към старши треньора Тони Дечев, който остава на поста си до изтичането на договора му с клуба."