Българска бизнес делегация, водена от Даниела Бакърджиева, заместник-областен управител на Софийска област, бе на посещение в Джакарта, Индонезия, за да вземе участие в 28-ото издание на Индонезийското търговско изложение, което се проведе от 16 до 20 октомври.


В рамките на посещението Бакърджиева се срещна със заместник-губернатора на Специален регион Джакарта - Басуки Пурнама. По време на разговорите бяха набелязани възможностите за сътрудничество в области от взаимен интерес, включително в сферата на културния обмен, спорта и туризма. На срещата български фирми представиха система за пречистване на водите и система за преработка на битови отпадъци. От индонезийска страна бе проявен интерес към предложенията за съвместно сътрудничество и бе предложено да се осъществи директен контакт между представителите на българския бизнес и индонезийски фирми.


Визитата на българската делегация в Индонезия се осъществи по инициатива на посолството на Република Индонезия в София.


На 22 октомври се проведе среща между зам.-областния управител Даниела Бакърджиева и кмета на град Денпасар, на която бяха обсъдени конкретни бъдещи проекти за взаимно сътрудничество в областта на културата и туризма.