Днес в мач от първенството на Еврохолд Балканска лига отборът на Куманово 2009 победи като домакин израелския Галил Гилбоа след петминутно продължение с 99-92 (18-19, 23-25, 24-24, 20-17, 14-7). Това бе четвърти пореден успех на македонския тим, който в първите си пет срещи бе домакин. Единственото му поражение е на старта на надпреварата, когато отстъпи вкъщи пред косовския Сигал Прищина.


Американецът Ройс Паран отбеляза 33 точки за победата, Вукашин Мандич вкара 21, а Иван Мишкович завърши с дабъл-дабъл от 17 точки и 15 борби. За Галил Гилбоа с 26 точки е Ричард Джаксън.


Ще припомним, че в началото на миналата седмица Куманово се наложи у дома над Балкан с 87-73. Тогава звездата на тима Вукашин Мандич в интервю за Телевизия Ботевград съжали за единственото  поражение на неговия отбор. "Ако не бе тази загуба, досега щяхме да сме с пълен актив", каза Мандич. И добави: "Надяваме се този неуспех на старта да компенсираме с победи при гостуванията".


Утре в Прищина е косовското дерби между Сигал и КБ Пея. Двама от реферите са българи - Владимир Цеков, който е старши съдия, и Венцислав Великов. Българин е и комисарят на мача - Камен Тошев.


А в четвъртък Балкан ще изиграе първото си домакинство от Балканската лига срещу румънския Крайова. Мачът ще се играе в старата зала Балкан и започва в 17.30 ч.. Предварително той бе насрочен за новата спортна зала. Тя обаче няма да бъде готова за деня  на мача, а  най-вероятно и поне до края на календарната година. Същия ден - 28 ноември, е второто гостуване на Галил Гилбоа в Македония - на Кожув Гевгелия.