В мач от първенството на ЕВРОХОЛД Балканска лига днес отборът на Балкан ще бъде домакин на македонския Куманово 2009. Срещата е от 17.30 ч. в зала Балкан.


Куманово 2009 е на пето място във временното класиране на лигата с баланс от 6 победи и 5 загуби. Балкан, който е с мач по-малко, има 5 победи и 5 поражения.


Силният  тим на Куманово е на четвърто в първенството на Македония. В неговия състав е топреализаторът на Балканската лига Вукашин Мандич, който досега има 18.4 точки средно на мач. Лидер по борби в BIBL е Урош Лукович. Високият 212 см център обаче не пристигна вчера с отбора в Ботевград. Той е с контузия, не взе участие и в турнира за Купата на Македония. Отлично се включи в състава след началото на сезона и американският гард Ройс Паран. Силни изяви имат още другият център Иван Мишкович и Марян Янески.


Балкан излиза срещу Куманово 2009 с всичките си баскетболисти. Първата среща между двата тима на 19 ноември в Куманово завърши с победа на домакините със с 87-73.


Тримата рефери на днешния двубой от 13 кръг на Балканската лига са от Черна гора - Зоран Шутулович, Владан Сундич и Милослав Калуджерович.