Балкан повтори резултата от вчера и отново като гост победи Левски в София, с което вече е само на победа от класирането си за финал на шампионата на страната при мъжете.
 
Атанас Радев завърши с 21 точки, най-много в мача за успеха на Балкан със 78-73 и 2-0 в серията. Над всички обаче бе американецът Дуейн Мортън, завършил с 18 точки, 8 борби, 4 отнети топки и 2 блока. Бе нито грешка за коефициент от 31.
 
Срещата започна във вихрено темпо за домакините, които отбелязаоха първите 9 точки в мача преди Радев да намали на 9-2 в четвъртата минута. Играта страшно много се изнерви, а Иван Лилов и Стефан Георгиев получиха по едно техническо нарушение след сблъсък на центъра. В следващите минути съдиите в срещата чрез две отсъдени неспортсменски нарушения срещу Левски върнаха Балкан в мача.
 
Три минути преди края на частта Левски водеше със 17-13, но само в рамките на една минута Балкан вкара 6 поредни точки и 1:59 преди края на частта поведоха за първи път в срещата с 19-17. Домакините отвърнаха с кош и фал на Славейков и тройка на Асен Великов за 23-19 преди Радев да оформи края на частта за 23-21.
 
Втората четвърт започна с тройка ан Павле Болковац и Балкан поведе с 24-23. Гостите водеха до 16-а минута, когато след тройка на Веско Веселинов резултата бе изравнен (33-33). В оставащите 4 минути Левски успя да вкара едва 3 точки, всичките на Престън и позволи на ботевградчани да се оттеглят с 5 точки аванс на почивката (36-41).
 
Кош на Мортън в началото на третата част направи резултата 43-36 в полза на Балкан, най-голямата разлика до този момент в мача в тяхна полза. Влезлият с пресни сили младок Павел Иванов вкара тройка и намали до само една точка в 24-а минута (45-46). Оттам до края на частта Балкан поддържаше минимална преднина, а дори Левски не направи 4-то отборно нарушение, за да спре тройка на Болковац от 8 метра със сирената в края на четвъртта. Балкан поведе със 62-56 и с това прибави допълнително към и бе това имащето си самочувствие.
 
Оставаше една четвърт, в която домакините трябваше да се хвърлят с всичко, което разполагат и евентуално да изравнят серията. Но за разлика от гостите, които контролираха за втори пореден мач ситуацията в зала Триадица, домакините нямаха нужното самочувствие. Желание имаше, но явно потенциала на някои играчи не им позволи да надминат себе си срещу коравия съперник. Балкан не допуснаха кош в първите 3:07 минути от последната десетка, а това им позволи да дръпнат с 10 точки (66-56).
 
В последните фрагменти от мача „сините” опитаха обрат и след тройка на Асен Великов стигнаха до само 3 точки пасив (73-76), но това бе едва 20 секунди преди финалната сирена. Играчите на Балкан с точни изпълнения от наказателната линия затвориха срещата, а с това са много близо да сторят същото и със серията. Те вече водят с 2-0, но следващите две срещи ще бъдат в петък и събота в Ботевград, където те ще имат френетичната подкрепа на своята публика. Тимът на Георги Младенов играе до победа в един от оставащите три мача в серията.
 
Болковац добави 19 точки, 6 асистенции и 6 овладени топки като игра без почивка в срещата. Друг играч, който без смяна издържа цял мач е ветеранът Дуейн Мортън, пример за борба във всяка една ситуация и за всяка една топка. Въпреки, че двама от стартовата петица на ботевградчани не успяха да се разпишат за цял мач (Любомир Лилов и Бобан Билбия), това не попречи на гостите да си тръгнат с втора победа от зала Триадица.
 
Станислав Славейков бе най-резултатен за „сините” с 19 точки, но той прекара една част от мача на резервната скамейка след като получи контузия. Роб Престън се отчете с дабъл дабъл – 14 точки и 13 борби, но в много ситуации от срещата в защита остана на идея разстояние от Мортън и Радев, които тотално го надиграха. Веско Веселинов за първи път този сезон завърши с двуцирен актив от борби – цели 17, но това не му помогна да направи първия си дабъл дабъл за годината. Той остана с 9 точки, раздаде се много, но заедно със съотборниците си показа прекалено много брак в нападение. Четири играчи на Левски допуснаха по 4 технически грешки – Веселинов, Славейков, Великов и Радионов.
 
Капитанът Стефан Георгиев отбеляза 14 точки, но игра само 21 минути поради натрупани лични нарушения.
 
И няколко думи за тримата рефери в срещата. Марин Механджиев доказа за пореден път, че е безспорен номер едно в момента в България. Другите два помощни елемента с нищо не показаха, че заслужават да свирят в мач от такова естество – полуфинал от първенството на България при мъжете. Александър Чобанов бе статист в по-голяма част от срещата, докато Красимир Стойнов направи безобразни грешки.  На моменти Механджиев се опита да го вкара в час, но през второто полувреме му стана неудобно и го остави да се изложи с пълна сила. Хубаво би било съдиите да изгледат мача на видео и да си направят извдоите, но се съмнявам, че това може да им помогне. Или пък най-малкото да гледат как свири човека, няма да бъде зле за голяма част от българските рефери. Марин Механджиев щеше да свири мача далеч по-добре сам, отколкото с тези помощници, две мнения няма.