Първата причина да не ни върви играта е, че на полувремето имахме 6 изпуснати наказателни удара, а накрая не знам, не съм погледнал, но 100 процента поне 10. Второ, Ямбол винаги вкарва срещу нас, много често тройка с табло, и така не успяхме да контролираме нещата. Третата причина е, че промених малко основната петица. Някои от титулярите не бяха готови, за разлика от други на пейката. Със Си Джей на позиция пойнт гард целим да дадем на Амад Рори почивка. Това се причините, поради които загубихме ритъм в нападение, а и защита.


Надявам се, че Димитър Димитров е добре. Боли го главата, но е получил удар в стомаха. Мисля, че е само високо кръвно и за това чувства болка в главата сега. Надявам се, че утре ще е готов на 100 процента", каза след срещата старши треньорът Небойша Видич.


Той очаква оспорван мач срещу Левски и призова фенове за подкрепа.


"Очаквам 100 процента оспорван мач срещу Левски. Още един път казвам, че това не е отборът от преди месец-два, който победихме четири пъти. Това е съвсем нов отбор, с някои нови играчи, а някои от старите изглеждат много по-добре. Няма да бъде лесно, но ние имаме нашите цели и това искаме. Много неща могат да решат мача. Разбира се фокус, концентрация и енергия, които играчите покажат на терена, това е най-важното. Ние играем в нашата зала. Спим на нашите легла и на нашите матраци.


Това е един фактор и вторият е, че тези хора тук наистина разбират от баскетбол. Знаят кога трябва да помагат и аз само им казвам, че сега е най-важният момент да ни помогнат. Мисля, че те го знаят. Чувствам енергията, но честно аз не виждам абсолютно нищо извън терена по време на мача. Извинявам се. Чувствам подкрепата и знам, че имаше повече хора, все пак това е Купа.


Федерацията трябва да запази този формат. Не е важно къде. Това е празник на баскетбола, а не два мача и после финал. Очевидно е, че залата днес беше много пълна, на предния мач също имаше достатъчно хора", добави Видич.