Даниел Георгиев е избран за народен представител с гласовете на членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ. Морално е, редно е след като е изключен от тази партия за действия, които са несъвместими с морала в ГЕРБ, да бъде любезен и да напусне 42-то Народно събрание. Това каза на извънреден брифинг заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Нямаме връзка с него. Не ни е ясна позицията му занапред, но се надявам в следващите часове това да бъде ясно за всички”, допълни Цачева.
„Голяма част от вас знаят лично заявеното от него на трибунка в парламента – тогава, когато ние водим кампания, аз бях в Плевенска област и вечерта научих къде е той, с кого е. Всички сме потресени. Нашите членове и симпатизанти не приемат подобно поведение и това беше водещият аргумент, за да се вземе тази тежка санкция като политическо решение на Изпълнителната комисия”, обясни тя.
По нейните думи в Правилника на 41-то Народно събрание, в което ГЕРБ имаше мнозинство и беше управляваща партия, е имало изрична забрана независими народни представители да могат да сформират нова парламентарна група, при положение че имат 10 членове в тази група.
„Отстъпление и крачка назад е Правилникът на 42-то Народно събрание, който дава такава възможност”, подчерта Цецка Цачева.