- Как ще коментирате поведението на вашия бивш колега от ПГ на ГЕРБ Даниел Георгиев, който за един ден няколко пъти смени партията си, прескачайки от ГЕРБ в ББЦ и обратно? Сигурно го познавате отблизо.
- Имам преки впечатление от него, понеже аз също съм бил областен координатор за София-област. Втори мандат пак съм избран от София-област. Даниел Георгиев също е народен представител от София-област, така че го познавам, макар и не много отблизо. Не бих искал да говоря от негово име, но той сподели с мен за първите крачки, които направи към “България без цензура”. Свързах го с Николай Бареков и му помогнах с каквото мога. Това, което аз знам, е, че той е бил притиснат да си оттегли оставката от ГЕРБ.
- От кого е притиснат?
- От ръководството на ПГ на ГЕРБ. В детайли не бих могъл да кажа, защото не съм бил там.
Но това е била причината за изтеглянето на молбата си да напусне ГЕРБ. Технически е спазил процедурата. но твърди, че ще гласува като независим депутат и ще следва сърцето си, така че да остане верен на тези хора, които са гласували за него.
- Тези хора са дали гласа си за ГЕРБ, партийната листа, с която Даниел Георгиев е влязъл в парламента. Не предава ли той избирателите си?
- Явно се налага да изясним някои отношения. Знаете, че бащата на Даниел Георгиев е кмет на Ботевград. Той е издигнат и е избран на този пост от едно местно движение ДИБО. Когато ГЕРБ се яви на изборите срещу него, успя да вземе само 600 гласа. След това го приехме в ГЕРБ и той сля движението си към в партията. Затова и ГЕРБ получи резултата, който имаше. Но този резултат идва от тяхната работа и тяхната позиция в Ботевград. Така че, Даниел Георгиев твърди, че това са неговите избиратели и той е длъжен да защитава техните интереси. С мен той е споделял, че може би за в бъдеще ще развият движението ДИБО и ще продължат да отстояват интересите на хората си. Така че реално не са на ГЕРБ гласовете, които него са го избрали.
- Т.е. Георгиев остава в ГЕРБ, но ще е независим депутат ли?
- Това е споделил с мен. Понеже са го натиснали, той си е оттеглил молбата да напусне партията. Но няма как да му променят сърцето и това, което го води.