Даниел Георгиев остава в Парламентарната група на ГЕРБ. На извънредна пресконференция в парламента на ГЕРБ Георгиев обяви, че е внесъл в деловодството на Народното събрание две молби. Едната е била за напускане на групата на ГЕРБ, а втората - анулирала първата.
В Бургас лидерът на „България без цензура” Николай Бареков коментира факта, че Даниел Георгиев няма да напуска парламентарната група на ГЕРБ. Бареков нарече случилото се днес в парламента фарс. Той обясни, че Даниел Георгиев е бил бит и заплашван. Информацията за напускането на Парламентарната група на ГЕРБ от Даниел Георгиев бе оповестена вчера в Сливен именно от лидера на "България без цензура" Николай Бареков.
Народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ Даниел Георгиев каза на пресконференцията в парламента: "Внесох молбата за напускане, за да покажа, че има субекти, които искат да има такава входирана молба. Имаше период, в който влизах в обяснителен режим. По-провокиращото у мен беше това, че внушенията, които се създаваха с месеци, почнаха леко и нормално да будят съмнения в някои мои колеги в областта и структурите, в една малка част. Затова бях провокиран. Внесох молбата вчера. И двете молби са с една и съща дата. Първата я внесох, за да покажа, че има субекти, които искат да има такава входирана молба и веднага внесох втората молба, която е по моите собствени убеждения, и която анулира първата, посочи Георгиев. Направих го и мисля, че по този начин сложих край на спекулациите около моето име. Показах, че искам и оставам в ПП ГЕРБ. Имаме дълга седмица, нека всички да бъдем градивни и позитивни, да покажем най-доброто от себе си. Хората да припознаят своя кандидат, който може би мисли добре за тяхното бъдеще, и да пожелаем успех на всички, добави той. Смятам, че по този начин съм прекратил казуса с напускането. Това беше нестандартна, умишлена от моя страна реакция, за да мога да затвърдя доверието в хората около себе си, каза Даниел Георгиев.
Категорично, г-н Бареков нищо не ми е обещавал, с нищо не се е ангажирал към мен и с нищо не ме е провокирал да предприема каквото и да е действие по напускане на партията, каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Даниел Георгиев на въпрос дали Николай Бареков е обещал на баща му да продължи да е кмет на Ботевград, ако Даниел Георгиев напусне ГЕРБ. „Благодаря за добрите думи на г-н Бареков, които чух в медийното пространство за мен. Аз съм убеден, че и той в неговата партия има доста качествени и доста проспериращи хора”, заяви Георгиев.
„Оставам в партията не само заради Бойко Борисов. Оставам в партията заради всичките си колеги в парламентарната група, с които сме в изключително добри отношения и в парламента, и навън. Аз ги смятам и за свои съратници, особено когато сме подложени на изпитания”, добави той.
Попитан - дали се е срещал с представители на „България без цензура”, Даниел Георгиев каза: „Нормално е един политик във времето, когато е във висшия ешелон в българския парламент, да контактува с хора от всички политически сили. Нормално е да се обменят опит и мнения. Категорично казвам, че не съм вербуван от нито една политическа сила”.
„С действията си показах, че оставам в ПП ГЕРБ. В случая даже реално не съм я напускал, заявленията са едно след друго. Просто показах, за да си затвърдя доверието в хората около себе си, че входирам и да се приключи вече с тази спекула покрай моето име от месеци наред. Аз не съм излизал от партията”, подчерта Георгиев.
Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев добави по адрес на Николай Бареков: „Не одобрявам неговата постъпка. Той уби всичко детско в един кандидат за евродепутат, един водач на листа, един нов политик. Той отново се върна в първоначалния момент към ролята си на журналист. Явно, че това му приляга и за това си мечтае. Може би мечтаеше за „Костинброд - 2”. За съжаление, неговите мечти не се сбъднаха. Това уби всичко детско в него и това не е добре”.