Александър Тодоров, Балкан:


Това бе един доста по-различен мач от тези, които играхме досега. Всички важни срещи - в Самоков, Ямбол и Правец, ги спечелихме с нападение. Днес победихме с ниска резултатност и с лош процент стрелба. Мисля, че мачът би трябвало да има по-лесен завършек за нас, но не си вкарахме наказателните удари. По принцип всичко можеше да се случи, защото Левски не е случаен отбор, но е недопустимо да ни настигнат с лоша стрелба от фауллинията.


Това е една победа от тези 7, за които говорех, че са ни необходими. В момента имаме три и в оставащите 10 мача трябва да спечелим още 4, за да влезем в шестицата и да играем в четвъртфиналите.


Трябва да анализираме грешките ни в тази среща, защото след десет дни ни предстои мач с Левски от НБЛ, който, според мен,  е с по-голямо значение.


 


Константин Папазов, Левски:


Интересен мач, с повече сблъсък. Досега в първенството Балкан вкарваше много точки, а днес игра добре и в защита. Ние също и това е причината отборът с най-висока резултатност досега в НБЛ да вкара само 68 точки.


В последното нападение при 2 точки за Балкан играхме за тройка. Но в ситуация, в която Лио Чалмърс можеше да вкара кош, той подаде пас малко наизуст, а и изненадващо за мен Джумейн Джоунс бе сменил позицията си.


Смятам, че и ние да бяхме победили, нямаше да бъде незаслужено. Но Балкан игра с малко по-добро самочувствие и ни вкара по-лесни кошове и успехът му е заслужен.


Като цяло отборите в BIBL са с изравнени възможности. Ако бяхме победили в Ботевград, където се играе трудно - а най-вероятно и останалите домакински мачове Балкан ще играе в тази зала - щяхме да имаме много голямо предимство. Дори да бъдем сред първите два отбора. Защото дали си трети или шести няма да има кой знае какво значение.