Уважаеми жители на Софийска област,


Пред прага сме на Коледа и Новата 2014 година. По традиция, в тези дни всеки от нас и всички заедно си правим равносметка за постигнатото, за проблемите, които не успяхме да решим, за задачите, които предстоят. За нашата страна, отиващата си година не беше лесна.
Парламентът и новото Правителство трябваше да работят в условия на невиждана в историята на прехода атмосфера на уличен и партиен натиск. В същото време се гласуваха закони и предприемаха практически мерки, свързани преди всичко със социалното развитие, за да се възроди икономиката и започне борба против безработицата, да се създадат по-добри условия за съществуване, а за мнозина - за оцеляване.
И в нашите общини не беше по-различно. И тук има проблеми. Част от тях обаче биха могли да се решат успешно и без много средства в местния бюджет, стига да има разбиране, компетентност и желание за работа, използвайки възможностите, които дават европейските програми.
Новата година е пред нас. Надявам се тя да бъде по-добра! Нека ви донесе здраве, удовлетворение и сили за бъдните дни! Приемете най-искрени благопожелания за ползотворни дела, за топлота и доброта - дарявани и получавани, за дни на радост с усмивки и веселие, за мигове на сбъднати мечти.
Весела Коледа и щастлива Нова година!


Емил Иванов - Областен управител на Софийска област