Депутатът от ГЕРБ, сочен за бъдещата трета люспа на партията – Даниел Георгиев, е бил подкупен с колосална сума, за да не се цепи преди новата година, научихме ексклузивно от свои хора в парламента. Слуховете сочат към фрапиращо високата сума от 500 хиляди лева, обещани му лично от зам.-шефа на групата в парламента Цветан Цветанов. След като получил от най-високо място солидната оферта, младокът се отказал от решението си да напуска съпартийците си.


Както медиите вече писаха, 36-годишният народен избраник отдавна се гласял да се присъедини към отцепилите се от партията още през лятото. Той е един от най-близките до Емил Димитров хора, сочен за неформален лидер на движението БАСТА. Дани Бой, както Георгиев стана известен още в миналия парламент заради нескритото си флиртуване с дамите в кулоарите, искал да се отлюспи от Бойко Борисов, разочарован от гербаджиите.


Георгиев е близък и със Светлин Танчев, който стана втори независим гербер в 42-рото Народно събрание след Георги Марков. Запознати с далаверите около Дани Бой твърдят, че той бил увещан да остане при Борисов и Цветанов още в началото на декември миналата година. Тлъстият рушвет не прибрал накуп, а му било обещано да получава определен процент всеки месец. С мисията по задържането му се заели лично Цветанов и Искра Фидосова, като само формално се отеглила от ръководството на ГЕРБ, но иначе дърпа конците.


Дали е съвпадение, или не негови колеги в парламента напомнят, че съвсем наскоро Георгиев е разширил личния си автопарк с още един луксозен автомобил. Возило от последен клас на немски концерн със спортно купе купил депутатът в края на 2013 г. Вероятно лимузината е подарък за 36-я му рожден ден. Въпреки че Дани Бой е особено популярен като добър оратор и не се слави с чести излизания на трибуната в пленарната зала, той явно е заслужил сериозен „хонорар“ в сметката си. Иначе не би си позволил купуването на чисто нова кола, с всички екстри, за близо 60 хиляди лева, шушукат собствените му съпартийци.


Журналисти обаче научиха, че процесите на люспене в ГЕРБ са необратими. До месец се очаквала колективната оставка на още 5 депутати, които били доста разочаровани от ината на Борисов да държи Цветанов на ключова позиция в партията.


Публикация по материали на в. Уикенд