Депутатът Даниел Георгиев отрече информацията, изнесена във вестник „Уикенд”, че зам.-шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов му е обещал 500 000 лева, за да не напуска съпартийците си. В опровержението, което botevgrad.com получи на електронната си поща, се казва:


Категорично заявявам, че изнесената статия във вестник „Уикенд” и последвалите статии в няколко ботевградски медии, е долна и неморална лъжа. Възмутен съм, до къде могат да стигнат една група от хора, за да постигнат своите политически амбиции.
Това е пореден опит моята личност да бъде дискредитирана, след като няколко медии и една група от хора преди време обявиха, че се правят залози за моето напускане на ПГ на ГЕРБ в 42-то Народно събрание.
Моето поведение категорично показва, че това не е така. Към днешна дата една инсинуация беше заменена с друга, но твърдо заявявам, че  народният представител Даниел Георгиев не е за продан и не би влязъл в никакви договорки. Вярвам, че в публичното пространство трябва да се спазват определени граници и правила на етично поведение, а хората, които създават интриги, да се замислят как изглеждат в очите на своите близки и своите семейства.  
Въпреки мощната медийна атака срещу мен, аз съм твърдо решен, като народен представител в 42-то Народно събрание, да продължа да изпълнявам отговорно своите задължения и да давам своя принос в делото, което съм започнал.



ДАНИЕЛ ГЕОРГИЕВ
НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ 26-ТИ МИР
42-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ