Играчите, треньорите и ръководството на "Балкан" отпразнуваха класирането си за финала с мощен купон, започнал в ресторант "Нобилис". Фиестата в зала "Балкан", която отборът предизвика с победата си над "Левски" със 78-71, довела до спечелване на полуфиналната серия с категоричните 3-0 победи, продължи в елитното заведение веднага след успеха.

 Празничната вечеря бе подарена от ботевградския бизнесмен Цветан Луканов. Собственикът на фирма "Лукатекс", присъстващ неизменно на всички домакински мачове на "Балкан", почерпи щедро победителите. На масите не липсваха дори бутилки с марково уиски, но не само те направиха купона. След кратката реч на старшията Георги Младенов, в която той благодари на абсолютно всеки, имащ заслуга за невероятния успех, веселбата бликна спонтанно.

Доста от играчите впечатлиха с талант и извън игралното поле. С невероятните си певчески способности се открои Павле Болковац. 21-годишният сърбин окупира микрофона и изпя прочувстени хитове на родния си език -  "Све йе на продаю - и ове устне, и ове руке" звучеше почти като оригиналното изпълнение на Саша Матич.Освен това палавникът се впусна в стилен танц с дъщерята на Жоро Младенов.

 Според всеобщото мнение, обаче, на дансинга най-големи бяха уменията на  Кирил Райков. Огромната изненада обаче дойде от съвсем неочаквано място. Дуейн Мортън шашна всички с огромния си напредък на хорото под звуците на "Бяла роза", въпреки че някои от стъпките му все още наподобяваха тези от любимия му хип-хоп.

Треньори и ръководство напуснаха купона сравнително рано, което бе мълчалива благословия към играчите да го продължат. И те, като интелигентни хора, разбраха намека и се възполваха тотално.