Дружество на литературните творци „Стамен Панчев” – Ботевград, със съдействието на Здравко Лесичков – собственик на конната база в Скравена, организира литературна вечер „Творим промяна със словото”. Тя ще състои на 31 януари от 18 часа в зала „Орханиец” на Историческия музей. В нея ще вземат участие трима съвременни български поети – Иван Димитров, Роберт Леви и Ясен Атанасов. Членове на местното дружество също ще представят творчеството си. Това съобщи Стефка Граматикова – председател на организацията на литературните творци.



Иван Димитров е роден през 1983 г. и е завършил българска филология. Автор е на сборника с разкази „Местни чужденци” и на романа „Животът като липсваща лъжица”. С пиесата си взема първа награда в „Направление авторски прочит” на двадесетото юбилейно издание на „Друмевите празници” през 2011г. През 2012г. английският превод на пиесата на Анжела Родел е избран сред над 400 пиеси за участие в нюйоркският фестивал „HotInk at the LARK”. През месец септември пиесата е поставена на нюйоркска сцена в театър „Ню Охайо”. През месец май 2012 пиесата му „Извънземно” е една от двете отличени пиеси на конкурса на Благоевградския театър за пиеса на абсурда. През месец септември пиесата му „Времева болест” печели конкурса за младежка пиеса.



Роберт Леви е завърши българска филология и културология. Има издадени две стихосбирки – “Един от върха на иглата” и “Вавилон”. С помощта на приятели - група “Лоши комшии” - издава авторски албум – “Неон”, за който печели наградата “Поки” на фестивала на бардовската песен в Харманли през 2006 г. Работил е като журналист, сценарист и режисьор на филми.


Ясен Атанасов е роден през 1971 г. в София. Завършва културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специализира философия и история на изкуството в Милано и културен мениджмънт в Париж. Ясен Атанасов е сред основателите на литературното списание „Ах, Мария". Бил е водещ редактор на колекциите от книги „Америка ХХ“ и „Елит“ на издателство „Парадокс“. Заедно с Румен Баросов създава Фондация за българска литература. Сценарист и режисьор на документалния филм „Приказки от брат Вим“, посветен на култовия немски режисьор Вим Вендерс, официална селекция на фестивала „Златната ракла“ 2007.
През 2000 г. е куратор на феста „Поезия-пърформънс & електронен авангард“, впоследствие преименуван на София: Поетики. От 2008 г. е артистичен директор на фестивала. От 2013 г. Ясен Атанасов е главен редактор на списание „ЛИК“.