Борислав Витков ще подреди втора самостоятелна изложба в зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград. Експозицията е озаглавена „Обичай света!”. Тя ще бъде открита официално на 12 февруари от 17.30 часа.


Борислав Витков рисува от малък. Пръв таланта му забелязва учителят по рисуване Иван Златев, който не е между живите. Той го запознава с техниките в изобразителното изкуство. След това Витков посещава курсове в София, които му помагат да натрупа повече знания и да усъвършенства таланта си. Впоследствие обаче любовта му към спорта надделява, а мечтата му да стане художник се превръща в хоби.


“Рисуването ми помага да преодолявам стреса, то ме разтоварва от ежедневните проблеми и ме зарежда с положителна енергия”,  каза Борислав Витков при откриване на своята първа самостоятелна изложба през 2011 год.


Борислав Витков е роден през 1969 година в град Луковит. От петгодишен живее в Ботевград. Той е треньор по таекуондо на деца от различни възрастови групи в общините Ботевград, Правец и Етрополе. Носител е на златен медал за ветерани от европейското първенство по таекуондо - версия ITF, което се проведе през 2012 год. в зала  „Арена Армеец”. Инструктор е по тае бо. Борислав Витков е семеен, има дъщеря и син, които също се занимават активно със спорт. Дъщеря му Ирен Виткова е студентка втора година в Националната спортна академия, треньорски профил.