Кметът на община Ботевград Георги Георгиев е изпратил официално ипсмо до  директора на „Главен инспекторат” на Министерския съвет и министрите Искра Михайлова на МОСВ и Димитър Греков на земеделието и храните.  В него той посочва:  „Като кмет на община Ботевград на провежданите срещи с жителите на селата Радотина, Рашково и Краево те изразяват своя протест срещу унищожаването на гори в районите – Милчовица, Трънливата чукла, Церовски говедарник, Бабински дол, Правешки дол, Градището, Дебелия ръд, Кривия рът, Късия рът и т.н. Т.е. пред гражданите и пред ръководството на община Ботевград остава актуален въпросът за изсичане на горите. На тези срещи е имало представители и на ДГС „Ботевград” и РУП Ботевград.
По мнението на жителите на посочените села и по наше мнение горските територии намаляват с обезпокоителни темпове. Предвид експертните прогнози за глобално изменение на климата и намаляването на горите в света, се очертават заплахи от загиване на местни видове растения, животни и местообитания, намаляване и изчезване на ресурса за отопление, промяна на климата, намаляване на сладките води и всичко това води до влошаване качеството на живот.
Унищожаването на гората в района е сред значимите екологични проблеми още повече, че вододайните зони на цитираните населени места попадат в горски територии, които са обект на изсичане и което води до намаляването на количеството прясна вода, получавана по естествен хидрологичен цикъл.
Нашето становище е, че проблемът с извеждане на сечища във вододайните зони не е съобразено с факта, че това са единствените и безалтернативни източници за населението от засегнататите села, поради което ще доведе до заплахата от безвъзвратното намалянате на водния ресурс.
Очертаващият се период на засушаване, както и проявените към настоящия момент проблеми в питейно-битовото водоснабдяване на селата Краево, Рашково и Радотина изискват да се предприемат спешни мерки за предотвратяване на последствията от очертаната тенденция за намаляване количествата на прясна вода и водна криза в района.
Обръщам се към Вас за съдействие да разпоредите проверка поради важността на проблема и обеществената чувствителност, като се надявам и очаквам в рамките  на Вашата компетентност да предприемете всички законови мерки с цел прекратяване на сечта, защото всички ние знаем – без гора няма живот” – се казва в писмото на кмета Георгиев. То е изпратено вчера – 17 февруари, до трите институции – Министерски съвет, Министерство на екологията и Министерството на земеделието.