Предпоследното гостуване на Балкан в редовния сезон на Балканската лига ще бъде в сряда, 5 март на румънския Университатя Крайова. Срещата е от 19.00 ч. в новата зала Поливалентна в Крайова.


Мачът е важен и за двата отбора, които се стремят да попаднат сред първите шест след редовния сезон. За румънския тим това минава през задължителни победи в последните му два двубоя, единият от които е именно срещу Балкан. До този момент Крайова е изиграл 14 мача с баланс 6 победи и 8 загуби. Миналата седмица румънският тим загуби гостуването си в Израел на Галил Гилбоа след продължение с 85-78.


Балкан има най-малко изиграни срещи от всички отбори - 11. Предстоят му две гостувания - в сряда в Крайова и на 20 март на Левски, и три домакински срещи - с Галил Гилбоа, Теодо Тиват и КБ Пея от Косово.  Балансът на нашите е 6 победи и 5 загуби.


В първия мач между двата тима в Ботевград на 28 ноември Балкан спечели с категоричното 89-62. Това бе първото домакинство на зелените. След това обаче Крайова привлече нови играчи, сред които и познатия ни 218 см бивш център на Черноморец Джеймс Тайлър. В шампионата на Румъния Крайова е на шесто място с актив от 12 победи и 8 загуби.


Отборът на Балкан заминава за Румъния днес. Съдийската тройка на мача  е от Босна и Херцеговина начело с Адемир Зурапович.