Местната Школа по изобразително изкуство бе представена в Третия национален конкурс за ученическа рисунка „Пейзаж от моята България” от трима свои възпитаници – Кристияна Велчева, Марчела Василева и Иван Трифонов. Сред петнайсетте наградени с участие в пленер, който ще се проведе от 1 до 3 април тази година, са Кристияна и Иван. Пленерът включва обучение в ателиета на Националната гимназия за приложни изкуства „Проф.Венко Колев” – гр. Троян, по керамични пластики, живопис, скулптура, запознаване с компютърни програми, използвани в специалността „Рекламна графика”. Разходите за храна, спане, посещение на музей и екскурзия до Троянския манастир се поемат от организаторите.
За участието си Марчела Василева получи грамота.
Церемонията по официалното награждаване на победителите се състоя вчера - 3-ти март в НГПИ „Проф.Венко Колев”. В училището бе открита и изложба на най-хубавите рисунки, участвали в конкурса. Наградите връчи директорът на гимназията Илиян Илиев. За участниците, класирани на призовите места, имаше парични награди, осигурени от Ротари клуб – Троян.
Третият национален конкурс „Пейзаж от моята България” представя постиженията на учениците в областта на рисунката, като стимулира творческите им изяви и отношението към българската природа и архитектура. В надпреварата участваха ученици на възраст от 10 до 15 години. Това съобщи Димитринка Томова, ръководител на Школата по изобразително изкуство в Ботевград.