Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков коментира създалата се ситуация около оставката на Константин Папазов от националния отбор по баскетбол и бъдещето на държавния ни тим. Везенков обяви, че иска новият селекционер да е чужденец, а Лукойл Академик ще настоява да играе плейофите в залата в Самоков, където се очаква Левски и Папазов да бъдат посрещнати на нож.


"Обръщаме много внимание на Тити. Не е в мой стил да се включвам да се оправдавам. Доста добре познавам Тити Папазов. Не съм ясновидец и не знам от какво е продиктувана тази смяна. Познавам го и не знам какво го е накарало да си подаде оставката. Благодаря му, сигурно е видял моите качества, но сигурно има определени критерии за национален селекционер. Това не става по този начин,“ коментира Везенков оставката на Папазов и предложението на Тити самият Везенков да поеме националите:


„Това е несериозно. Следващият треньор на националния отбор трябва да е чужденец. Тити-Росен, Росен-Тити. Караме по един начин. При всички положения ще е по-добре, ще излезем от един затворен кръг. Тити е актьор от висока класа. Националният отбор не е място, където трябва да се учим."


„Естествено, че запазваме феърплея помежду си,“ обеща Везенков, но след това добави: „Искаме да играем в Самоков домакинствата си от плейофите.“