Балкан посреща днес в зала Универсиада израелския Галил Гилбоа в мач от първенството на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Галил Гилбоа, който е двукратен и настоящ шампион на Балканската лига, е и и едноличен лидер във временното класиране. Балансът му е 9 победи и 4 загуби в изиграните 13 мача. Балкан е с една среща по-малко и има 7 победи и 5 загуби. На нашите може да им бъде достатъчна само още една победа до края в предстоящите четири срещи за влизане в шестицата, така че те ще търсят пътя към нея, но затова се нуждаят и от подкрепата на своята страхотна публика.


 В първия мач между двата тима, игран на 22 януари в Израел, Галил Гилбоа спечели с 97-83. В състава на гостите са шестима американци, около които се върти играта на тима - Дешон Симс, Рик Джаксън, Кени Бойнтън, Джералд Робинсън, Стю Дъглас и Тони Йънгър. В отбора е и един от лидерите по асистенции в Балканската лига - Нимрод Тишман, треньор на отбора е познатият и у нас Шарон Друкър.


Реферите на днешния двубой са: двама от Македония - Александър Милоевич и Александър Павлов и един от Гърция - Георгиос Пурсанидис.


Също днес Левски гостува на Куманово 2009, в сряда има нови два мача: Сигал Прищина - Кожув и Теодо Тиват - КБ Пея.


 


 


 1 Галил Гилбоа                       9-4


 2 Левски                                 8-5


 3 Сигал Прищина                    8-5


 4 Балкан                                 7-5


 5 Пея                                      6-7


 6 Теодо Тиват                         6-8


 7 Куманово                             6-8


 8 Крайова                               6-9


 9 Кожув                                  4-9