В бившия казармен район, който в миналото бе част от Школата за преподготовка и подготовка на запасни сержанти и офицери на Българската армия - единствената в Българската армия до 1989г /когато все още имахме армия/, разрухата и унищожението властват с пълна сила.
През 2005 год. държавата удовлетвори искането на общината за придобиване на собственост върху огромния имот. След предоставянето на тази придобивка намеренията за превръщането й в полза на гражданите бяха забравени. Казарменият район беше буквално разпарчетосан, а разпродажбата му започна с пълна сила  в началото на 2008 година.
Публична тайна е, че с „най-тлъстите” парчета от него първо се „нахраниха” „нашите" хора и доста подставени лица. Опустошителните разрушения са видни навсякъде. За някогашните многобройни учебни помещения, кабинети и полигони, технически работилници и складове напомнят само мозайките на пода и остатъците от зидове и камъни. Изсечените многогодишни борове и осакатени стари дървета допълват потресаваща гледка. И въобще няма да е пресилено, ако сравним тази картина с бедствието във Фокушима.
Жертва на „стопанисването” е и един от паметниците на територията на бившата казарма, който беше с национално значение. В руини тъне лобното място на убитите през юни 1925 година антифашисти от Община Ботевград. В миналото те са обявени за безследно изчезнали, с ясната цел да бъде прикрита жестоката истина. А в резултат на безхаберието на днешните управници, заличаването на историческите следи от случилото се преди 89 години е реалност. От сградата на оръжейния склад, на чиято фасада беше поставена паметна плоча, напомняща за злодеянието, извършено в него, има камо купчина камъни.
Но който не познава миналото, не може да живее в бъдещето! Не всичко може да се забрави!Никой не е забравен!
Един от основните доводи на общината да придобие собственост върху бившето военно поделение бе, че този имот ще бъде използван в интерес на жителите на Ботевград. Намеренията й там да бъдат построени студентско градче, красив жилищен комплекс за млади семейства или зона за отдих и култура с градски парк се оказаха пълен фарс. И вместо да се гради – последва това: Вижте снимките!


Офицери от резерва: Филип Филипов, Антон Стоянов, Станимир Станимиров, Володя Казаков