От дълги години този имот – бившата столова на военното поделение, пустее. Актуван е за частна общинска собственост и е включен в общинската програма за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост. На брифинга миналия петък кметът на Иван Гавалюгов съобщи, че към имота има проявен инвеститорски интерес от фирма, която се занимава със сладкарска дейност. Това е поводът общинската администрация да внесе в местния парламент предложение за одобряване на актуална начална тръжна цена за продажба на имота. Тя е в размер на 363 940 лв., като в нея е включена цената на земята – 187 140 лв. /без ДДС/. 


Поземленият имот е с площ от 3 119 кв.м. Застроен е, сградата се състои от два свързани корпуса – двуетажен със застроена площ от 825 кв.м, построен през 1984 год., и едноетажен със застроена площ от 235 кв.м, построен през 1953 год.     


Ако Общинският съвет одобри началната тръжна цена, имотът ще бъде предложен на публичен търг с тайно наддаване. Неговото предназначение е за производствен и складов обект.  


Инвеститорски интерес е проявен и към бившия учебен център на военното поделение. Намеренията са там да се изгради социален дом за възрастни хора. На редовното заседание през март тази година Общинският съвет одобри първоначалната тръжна цена – 623 000 лева.