Adobe® Flash® Player 10 с кодовото име "Астро", въвежда нови функции и подобрения в бързината на работа и визуалните ефекти, което позволява на дизайнерите на интерактивно съдържание и раработчиците да създават богато съдържание. Тези нови възможности въздействат на Flash общността като я карат да отведе креативността и интерактивността на следващото ниво.

Публичния прерилийз е възможност за разработчиците и потребителите да тестват и да дадат мнение към Adobe за новите функции, подобрения и това как Flash Player 10 се справя с по-старо съдържание. След като инсталирате Flash Player 10 beta ще можете да гледате интерактивни демота. Също така ще можете да направите плеъра по-добър като посетите всички ваши любими сайтове и се уверите, че работят по същия или по по-добър начин от преди.

Adobe Flash Player 10 включва следните нови функции и подобрения:

  • 3D Ефекти - Лесно преобразуване и анимиране на всеки показан обект през 3D пространството, като през цялото време той запазва пълната си интерактивност. Бързи и леки, новите 3D ефекти правят ефектите, преди достъпни само за експерти, достъпни за всички. По-сложните ефекти вече са по лесни, чрез използване на API-та, разширяващи това, което вече знаете.
  • Собствени филтри и ефекти - С помощта на Adobe Pixel Blender, можете да създавате собствени портативни филтри и blend режими.
  • Разширена подредба на текста - Нова, много гъвката система за визуализиране на текста, работеща отделно от TextField, дава иновацията от създаването на текстови контроли с разширени възможности.
  • Подобрено API за визуализиране - Визуализирането по време на работа е по-лесно и мощно. Вече лесно може да визуализирате сложни форми (shapes) без да се налага да пишете ръчно целия код за това.
  • Подобрения в бързодействието - Приложенията и видеотата ще работят по-бързо благодарение на разширеното използване на хардуерно ускорение. Чрез пренасочването на част от обработката на визуалните обекти от процесора към видеокартата се разпределя натоварването и процесора е по-свободен.

Определено едно от най-добрите подобрения е това в бързодействието. Така настъпването на high definition видеотата и по-сложните flash приложения ще стане по-бързо.

Можете да изпробвате новият Flash Player 10, като го свалите от тук.

Ако все пак искате да сте в крак с времето и да не изпробвате бета продукт, можете да свалите най-новият Flash Player 9 рилийз от тук.