Александър Тодоров, Балкан: Напрежението при нас бе по-голямо. Целта на съперника бе да "умъртви" играта до максимум, да спрат транзицията ни и да използат дълги нападения. Успяха, което се вижда и от крайния резултат. Защото ние сме най-резултатният отбор в BIBL, но тази вечер отбелязахме едва 66 точки.


Предполагам, че целта на моя колега бе да влезе в последните пет минути при равен резултат и след това с една-две тройки да стопят аванса ни.Беше труден мач - и за водене, и за гледане. Но не винаги може да се играе красив баскетбол. Днес играта не бе красива, но постигнахме това, към което се стремяхме още преди началото на Балканската лига.


Мисля, че контролирахме мача. Те не поведоха нито веднъж, но пък се държаха съвсем близо. А пет точки разлика лесно се стопяват, показателно за нас бе развитието на мача между Левски и Куманово. Видя се как действа един отбор, когато влиза в мача без особено напрежение. Днес и нашият съперник не бе под голямо напрежение, но пък те бяха доста изморени от пътя, имаха мачове и в петък, и в неделя и с този срещу нас в Тиват им се струпаха четири срещи за седем дни. Ниската им успеваемост за три точки, особено през първото полувреме, се дължи главно на умората. Иначе Теодо е един доста добър отбор. И имат отличен треньор, когото много уважавам. Приятели сме, но досега сме имали помежду си по-тежки битки, отколкото тази вечер.


Миодраг Кадия, Теодо: Смятам, че тази вечер играхме много по-добре, отколкото в първия мач в Тиват. Успяхме да сведем резултатността на Балкан само до 66 точки, което рядко му се случва. Преследвахме добре целта си по време на мача, но накрая стреляхме слабо за три точки и мисля, че именно това реши изхода на двубоя. От друга страна, обаче, победата на Балкан, който наистина е един качествен отбор, е напълно заслужена. Пожелавам му да вземе домакинството на Файнъл Фор и да спечели трофея.


В началото на сезона и двата отбора бяха на последните места в класирането. Но след това направиха много силни серии и играхме четвъртфинал. Ние наистина сме доволни от тези шест последователни победи, които ни изкачиха в Топ 6. И искрено честитя и на играчите, и на ръководството това, което направихме досега.


Що се отнася до това дали ще участваме в Балканската лига и в следващото й издание, мисля, че Теодо заслужава това. Но то е въпрос не към мен, а към роководството на клуба. Убеден съм, че ако Теодо участва и догодина, ще постигне същите добри резултати, както и сега.