Ръководството на ЕВРОХОЛД Балканска лига избра домакин на Файнъл 4 2014 да бъде град Прищина, с клуб домакин Сигал Прищина. Решението бе взето, след като внимателно бяха разгледани двете официални заявки, които пристигнаха до крайния срок от 10 април - от Левски и Сигал Прищина.


Шампионът Галил Гилбоа не подаде заявка.


За съжаление на страхотните зрители и почитатели на Балкан, за новата зала и град Ботевград, Балкан също не подаде заявка за домакинство на Файнъл 4 2014.


Ръководството на лигата имаше две срещи с кмета Георги Георгиев, тъй като новата зала е собственост на Община Ботевград, и посети новопостроената "Арена Ботевград" няколко пъти след нейното откриване, за да провери възможностите й и при какви условия там да бъде организиран Файнъл 4 2014. Все пак, тази седмица бе получена оферта за наем на съоръжението от Община Ботевград, която обаче бе доста неприемлива с условия и задължения, които не се отнасят към организацията на нито едно спортно състезание в днешно време и Лигата не може да ги приеме. Балкан се класира за Файнъл 4, но въобще не изпрати официална заявка и поради това опцията за град Ботевград отпадна.


Въпреки че Левски има юбилей тази година - 100 години от основаването на клуба, за което ЕВРОХОЛД Балканска лига ги поздравява и им пожелава още 100 години, в които да правят феновете си щастливи и горди, клубът вече бе домакин на Файнъл 4 преди четири години в София. Файнъл 4 2013 също се проведе в България и ЕВРОХОЛД Балканска лига счита, че когато има заявки от други държави и отбори, които изпълняват всички изисквания, те трябва да бъдат уважени и с приоритет. Сигал Прищина изпрати по-професионална и по-добра оферта, която покрива всички изисквания за организиране на Файнъл 4 в ЕВРОХОЛД Балканска лига и поради това тяхната добра работа бе наградена.


Файнъл 4 2014 е чисто баскетболно състезание, пикът на един страхотен сезон, който бе пълен със страхотни емоции и баскетболни моменти. Това е наградата за здравата работа на отбори, съдии, ръководства и т.н.


ЕВРОХОЛД Балканска лига се води по Олимпийския принцип за феър плей и отборен дух, свободен от политически, етнически, религиозни или какъвто и да е друг вид дискриминация. ЕВРОХОЛД Балканска лига твърдо застава зад свободен, необвързан политически, спортен турнир.


ЕВРОХОЛД Балканска лига пожелава на всички участници успех, а на всички фенове в залата и пред телевизионните екрани да се насладят на този баскетболен празник!