Пътуването на Балкан на финалната права в Балканската лига започна подобаващо на косовска територия. Ботевградчани, които потеглиха вчера в 19,30 часа с автобус към Прищина - градът, в който от утре до неделя ще се състои развръзката около новия носител на трофея, бяха на ръба да нощуват по седалките в клубното возило.


Час преди пристигането на Балкан в Прищина станало ясно, че за отбора няма свободни стаи в хотела, избран от организаторите, където по-рано в четвъртък вече се бяха настанили техните съперници в полуфинала - играчите на Левски.


Оказало се, че играчите на Александър Тодоров трябва да чакат до 8,00 часа сутринта, за да им бъдат приготвени стаите.


Ядосан на неразборията, треньорът на "зелените" отказал категорично баскетболистите му да дремят в лобито на хотела, тъй като изрично бил предупредил в кореспонденция с управата му, че тимът ще пристигне около 4,00 часа призори.


Балкан потърсил подслон на друго място, но мисията била почти невъзможна. Оказало се, че в първите три хотела места няма, но от четвъртия път, ботевградчани извадили късмет и все пак намерили подслон.


На сутринта днес те се отправили към официалния хотел на Балканската лига, където ги очаквали свободните им стаи, както и баскетболистите на Левски, които ще са техни съседи, не само съперници в следващите 72 часа.


Тази вечер е единствената тренировка на Балкан в Косово преди полуфинала с Левски утре. Заниманието на Тодоров започва в 17,30 часа. Дуелът със "сините" в петък е с начален час 17,30 часа.


Снимка: balkanleague.net