Има доказателства и официални данни за оцелели моряци от екипажа на кораба „Хера”, съобщи пред Дарик радио адвокат Владимир Шейтанов, който представлява част от роднините на моряците от плавателния съд. Адвокат Шейтанов допълни, че данните са от източници извън България.

Хера потъна край Босфора на 13 февруари 2004 година с 19 моряци на борда. Пред Дарик радио адвокат Владимир Шейтанов съобщи, че към момента не може да уточни какви точно са доказателствата за това, че част от екипажа на Хера е оцелял. „Има такива доказателства. Има оцелели. След потъването на кораба Хера са видени оцелели моряци. Има данни, тези данни са от официални източници, не от български произход. Има и свидетелски показания за хора, които са видени след потъването на „Хера”, каза адвокат Шейтанов за Дарик.

Къде са видени тези хора? Не мога да уточнявам. Българският кораб „Хера” потъна край Босфора преди 4 години и до момента няма официални данни за оцелели моряци. На борда на „Хера” пътуваха 17 българи и двама украинци. След потъването на плавателния съд бяха открити телата едва на петима души от екипажа. От НСС, която разследва инцидента, заявиха, че заключенията за причините за гибелта на кораба са почти готови като остава единствено повторният подводен оглед на плавателния съд.