Рекорден брой участници – над 50, на възраст между 9 и 13 години се явиха днес на изпит за първия си сертификат Cambridge English Language Assessment на 27 април.
Общият брой на участниците тази година е над 80, съобщиха от ръководството на Езиковия център „Марконис”.


Изпитът се провежда от Терънс Рандъл и Цвети Богданова от  AVО Bell – София, с мениджър изпитна дейност Елизабета Збирчева.
„За втори път съм изпитващ в Езиковия център „Марконис” в Ботевград. Смятам, че децата имат много добра подготовка и много добро произношение” – заяви Терънс Рандъл. Той отбелязва, че през последните години българските деца отбелязват много добри успехи в изучаването на английски език.


За деветгодишната история на училището броят на защитилите сертификатите на Cambridge вече достигна стотици. „Марконис” е официално оторизиран подготвителен център за всички нива на Cambridge English Language Assessment.


„Може да се похвалим, че имаме много студенти в чужди университети, които бяха приети, след като защитиха най-високите нива на сертификата. А вече и доста български университети признават тези изпити” - заяви управителят на езиковия център Николай Николов.
„Радвам се, че  нашите възпитаници имат възможност да учат в чужбина, в добри универистети, но искрено ще се зарадвам, ако, след като завършат, се завърнат в България, за да приложат наученото тук” – допълни Николай Николов.