„Бил съм тук и преди, знам, че в „Марконис” се работи по високи стандарти. Така че очакванията ми са, че промяна в това отношение няма. Децата тук са много добре подготвени” – това заяви Терънс Рандъл, който  за трета поредна година е част от комисията, която провежда изпитите за сертификат на университета Кеймбридж в Ботевград.
На 16 април бе изпитната сесия за най-малките ученици. Близо 50 деца се явиха на изпита. През май и юни предстоят сесиите за по-високите нива, така че над 60 ученици тази година ще положат изпит за сертификата  „Кеймбридж”.
Това е  шеста поредна година, в която   в „Марконис” се провеждат изпитите  на Кеймбридж.  „В тази шестица аз виждам символика – заяви Николай Николов, управител на езиковия център. – Точно тази година предвиждам най-много шестици в оценките”.

Над 50  ученици предстои да явят и на изпитите Пиърсън.  За пореден път  „Марконис” е първенец в Северозападна Бъгария по борй ученици, положили международни сертификати.
„Това е изключително важно, защото благодарение на тези сертификати нашите възпитаници могат да бъдат приети в чуждестранни университети, а и да намерят добра реализация при най-големите  работодатели в България – заяви Николай Николов. – Затова смятам, че  ние даваме едно предимство за учениците и за обществото в Ботевград. Вече имаме завършили университети на три континента, които правят успешна кариера в чужбина” – допълни той.