ТПГ „Стамен Панчев” изпрати тържеството своите зрелостници. След традиционната церемония за предаване на знамето от Випуск 2014 на Випуск 2015, в училището се състоя   музикално-поетичен спектакъл „В началото бе словото”, подготвен специално за абитуриентите. В него участваха ученици от клубовете по проект „Успех”. Те възпроизведоха създаването на азбуката. Последваха танц „Самодиви”, компютърна презентация „Незабравими моменти от живота на абитуриентите в училище”, която върна завършващите ученици към пребиваването им в Румъния, към участието им в различни прояви и професионални състезания. Програмата продължи с хумористични сценки и още много танци. Учители и ученици си размениха благодарности и хубави пожелания за здраве, бъдещи успехи и сбъднати мечти.


Дванадесетокласниците Любка Петрова и Георги Пенков споделиха своите впечатления от 4-годишното си обучение в училището. Те подчертаха, че ще запазят завинаги светъл спомен за него в сърцата си.


Г-жа Гергина Божкова се обърна към зрелостниците, като им припомни някои от трудните и приятните моменти от училищния живот.


В края на тържеството директорът на ТПГ „Стамен Панчев” - инж. Соня Малинчева, покани всички зрелостници да излязат при нея на сцената и каза: „Скъпи абитуриенти, изключително се вълнувам, дори повече, отколкото се вълнувах преди четири години, когато Ви посрещнах тук. Тогава Ви помолихме да ни се доверите и да повярвате, че има какво да Ви дадем. Днес се радвам, че изпълнихме нашето обещание и Вие излизате от училището истински професионалисти, които вече дори са се доказали, като се представихте достойно на регионалното и националното състезание по професията. Пожелавам Ви да запазите добър спомен за нас и да имате още много успехи.”.


През настоящата учебна година учениците завършват в три паралелки дневна форма на обучение по специалностите „Автотранспортна техника”,  Телекомуникационни системи”, „Металорежещи машини” и една задочна форма  -  „Машини и съоръжения за заваряване”.
За следващата  учебна 2014/2015год. ТПГ „Стамен Панчев” ще обяви прием след осми клас за същите специалности, съобщиха от ръководството на учебното заведение.