HP представи два компютъра с управление на захранването, което ще помага на потребителите да намалят консумацията на енергия с цел: по-ниски експлоатационни разходи и опазване на околната среда.

Първият от тях - HP Compaq dc5850 Business Desktop, освен вградена графична карта ATI Radeon 3100 с поддръжка на DirectX 10, предлага и стандартна поддръжка на RAID технология с двойно обезопасяване на данните.

Тази му производителност е съчетана с новата технология AMD Cool'n'Quiet 2.0, позволяваща независими корекции на честотите на всяко процесорно ядро за по-безшумна работа и енергийна ефективност. Процесорът AMD Phenom също е ново поколение и предлага изключително надграждане за потребителите, които работят едновременно с много големи приложения.

Машината има и стандартна поддръжка на два монитора и в съответствие с ангажираността на HP за екологични продукти, е сертифицирана с ENERGY STAR 4.0 и EPEAT Gold.

Вторият модел - HP Compaq dx2450 Business Desktop е с модерен дизайн, лаково покритие и метална повърхност, което го прави достатъчно надежден и мощен. Той успява да съвмести и функции от висок клас като графични карти NVIDIA и ATI с възможности за разширяване на паметта, което му позволява да се ползва за по-бърза и по-ефективна работа по всекидневни задачи.

Цените на новите компютри са 599 USD за dc5850 и 369 за dx2450.