Пореден депутат от ГЕРБ напуска парламентарната група на Бойко Борисов обяви в Сливен Николай Бареков. Това е народният представител Даниел Георгиев, който се присъединява към екипа от експерти на "България без цензура".


Даниел Георгиев (на снимката) току-що подаде молба за напускане на ПГ на ГЕРБ, каня го публично да стане част от експертния екип на ББЦ, заяви Бареков след откриването на партиен офис в града.
Той е една от жертвите на "цветановщината" в ГЕРБ – и психически, и физически. Всеки, който иска да гласува за ГЕРБ, сега ще трябва да гласува за нас, защото техният експертен потенциал е при нас.", коментира новината Бареков.
Лидерът на ББЦ коментира, че очаква 200 хил. гласа от ГЕРБ, като изчисли, че разликата между коалицията около ББЦ и партията на Борисов вече е намаляла на 4%.
Даниел Георгиев е икономист по професия. Той е избран от 26-ти Избирателен район София-област.
Георгиев е седмият депутат, който напуска групата на ГЕРБ в последните месеци.
Първа си тръгна Йоана Кирова, след това последваха Георги Марков и Светлин Танчев, които обявиха принадлежност към ББЦ, Владислав Горанов, Доброслав Димитров и Красимир Стефанов.
"Никого не съм принуждавал да напуска ГЕРБ, помолих напусналите депутати да не се записват в ББЦ понеже ще кажат – те се продадоха на Бареков. Те са водили вътрешна битка в партията и сега ще водят битка с Цветанов и Борисов", допълни той, имайки предвид депутатите Светлин Танчев, Красимир Стефанов, Георги Марков и Даниел Георгиев.
Бареков разкритикува и насрочените за петък дебати по вота на недоверие от председателя на парламента Михаил Миков. "Защо в последния ден на кампанията се свиква вот? Миков направи сериозна грешка, това е заговор на БСП и ГЕРБ срещу нас", категоричен е лидерът на ББЦ.
Бареков заяви, че не е имал намерение да си прави компания с лица като Борисов, Цветанов и Станишев, но си е променил решението след насрочването на вота на недоверие.  "Ние ще изкажем своята позиция в парламента", обяви Бареков.
ББЦ има твърдото намерение да ги лиши от властта, каза той по адрес на партиите от статуквото и припомни, че  в момента 4 социологически агенции дават трето място на вота с над 10 на сто подкрепа за ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден.
"На 25-ти отваряме шампанското, на 26-ти се връщаме обратно при българския народ", обобщи Николай Бареков. /BNews.bg