В края на миналата година в няколко национални медии бяха тиражирани предположения, че депутатът от Ботевград Даниел Георгиев ще бъде поредната люспа от ГЕРБ. Догадките за отцепването му бяха направени, след като Емил Димитров и Светлин Танчев, също депутати за София област, напуснаха партията на Бойко Борисов.
Самият Даниел Георгиев изрази своето негодувание срещу публикациите, като ги нарече „клевети, плод на въображението на партии-опоненти”. Тогава той категорично отрече и информацията, че зам.-шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов му е обещал 500 000 лева, за да не напуска съпартийците си. В тази връзка, депутатът дори  разпространи опровержение до местните медии,  което гласеше следното: „Възмутен съм докъде могат да стигнат една група от хора, за да постигнат своите политически амбиции.
Това е пореден опит моята личност да бъде дискредитирана, след като няколко медии и една група от хора преди време обявиха, че се правят залози за моето напускане на ПГ на ГЕРБ в 42-то Народно събрание.
Моето поведение категорично показва, че това не е така. Към днешна дата една инсинуация беше заменена с друга, но твърдо заявявам, че  народният представител Даниел Георгиев не е за продан и не би влязъл в никакви договорки. Вярвам, че в публичното пространство трябва да се спазват определени граници и правила на етично поведение, а хората, които създават интриги, да се замислят как изглеждат в очите на своите близки и своите семейства.  
Въпреки мощната медийна атака срещу мен, аз съм твърдо решен, като народен представител в 42-то Народно събрание, да продължа да изпълнявам отговорно своите задължения и да давам своя принос в делото, което съм започнал.”.

Оказва се обаче, че при Даниел Георгиев има пълно разминаване между думи и дела. Доказателство за това е решението на депутата от днес да напусне ГЕРБ и да се присъедини към "България без цензура", което бе обявено публично от Николай Бареков в Сливен. На този етап причината, поради която Георгиев е предприел тази крачка, остава неизвестна. Репортер на botevgrad.com направи няколко опита да се свърже днес с народния представител, но телефонът му беше изключен.