Нека да изчакаме официалните факти и позиции по случая, защото във вчерашния ден имаше доста разнопосочна информация. Очаквам председателят на парламента Михаил Миков да заяви лично напускането на Даниел Георгиев от Парламентарната група на ГЕРБ. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия, по повод информацията за напускането на депутата Даниел Георгиев от ПГ на ГЕРБ. „Не съм видяла негово заявление, никой от колегите не знае за случая. Преди това сме имали много пъти разговори с него. Това за нас не е тема в момента на кампанията”, допълни Цецка Цачева.
„Мога да коментирам факти, които са ми известни. В момента съм в кампания. Научихме се в последните кампании какви ли не удари срещу нас да се сипят от опонентите ни. Нека да изчакаме нормално развитието на случая. Явно са ни много ценни депутатите, ухажват ги от различни други партии и групи”, подчерта Цецка Цачева.
Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и предстоящия вот на недоверие и това дали ще има кворум в Народното събрание за обсъждането му: „Винаги сме заявявали, че кворумът е отговорност на управляващите. Това, което е нужно от групата на ГЕРБ мога да заявя категорично: групата ще бъде в максимално пълен състав. Ние искаме да има дебат, искаме да се чуят от най-високата трибуна в държавата различните тези, а хората са онези, който ще преценят на кого да повярват.”