Искам и оставам в ПП ГЕРБ. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Даниел Георгиев на пресконференция в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Нестандартната реакция от моя страна вчера беше провокирана от месеци назад статии за моята личност, че ще се отцепвам, ще напускам групата. По-провокиращото в мен беше това, че внушенията, които се създаваха с месеците, почнаха да будят съмнение в някои мои колеги в областта и в структурите. Затова бях провокиран, внесох две молби вчера. Това беше нестандартна, умишлена от моя страна реакция”, заяви Георгиев.


Цветанов и Борисов смачкаха Даниел Георгиев, обяви Бареков
Завръщането на Даниел Георгиев обратно в ГЕРБ, само ден след като напусна парламентарната група, е в резултат на мощен натиск върху него, оказан му от Цветанов и Борисов. Така лидерът на ББЦ Николай Бареков  Николай Тихомиров Бареков коментира изненадващия ход на народния представител, съобщават от пресцентъра на партията.
"Той е под огромен натиск от Цветанов и Борисов. Георгиев е свястно момче, обмисляше тази стъпка още преди Великден, искаше да работи и да помага на изборите.", обясни Бареков. "Жал ми е за него. Казах му: Бъди смел, защото с натиск, със заплахи, с милиционерщина и мутренски практики не се стига далеч. Смазали са го! Смачкали са го! Това вече не е партия, това е СИК!", възмути се лидерът на ББЦ.
Той разкри и че Георгиев го е молил за политическа защита и е искал гласност, ако се стигне до физическо нападение. "Защо е избрал да се върне в ГЕРБ, не знам. Има натиск и върху други депутати от ГЕРБ, които са напуснали", допълни Бареков.