Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ реши да изключи депутата Даниел Георгиев от партията и го призова да напусне Народното събрание. Това са съобщили от пресцентъра ГЕРБ за Агенция „Фокус”.


Подробности за решението бяха дадени пред медиите в 13 часа на входа на централата на ГЕРБ.
Мотивът за освобождаването на Даниел Георгиев от ГЕРБ е уронване на престижа и авторитета на партията. Това каза на извънреден брифинг заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, съобщава Агенция "Фокус".
„Решението на Изпълнителната комисия е, че освобождаваме като член на партия ГЕРБ Даниел Георгиев, считано от днес. Призоваваме г-н Георгиев да напусне българския парламент. Мотивите са – за уронване на престижа и авторитета на най-голямата политическа сила в България”, посочи Велчев.
На въпрос дали са очаквали такова поведение от него, Красимир Велчев заяви: „Ако очаквахме, нямаше да се стигне до днешното заседание и щеше да има и повече разговори. Разговаряхме, след това какви ли не слухове излязоха. Бивш журналист, който се изявява като млад политик, каза, че той бил малтретиран психически и физически. Под физически всички хора разбират, че е бил бит. Да видяхте синини по него или някакви белези? Не можем да допуснем такива клевети”.


Снимка: pik.bg