На редакционната поща на botevgrad.com пристигна писмо от управителя на "ВиК Бебреш" Радослав Наков. То е адресирано до общинските съветници, които вчера отправиха писмено въпроси към него.


Публикуваме пълния текст на писмото:


ДО група общински съветници от ОбС Ботевград


Иван Гавалюгов, Христо Якимов, д.р Марияна Горгачева и Филип Филипов


 Уважаеми дами и господа,


По повод питане вх.№539/22.05.2014г.,Ви отговарям следното:


Съгласно Дружествения договор на дружеството „ВиК Бебреш” ЕООД и Закона за местното самоуправление и местната администрация принципал /собственик/ на дружеството е ОбС Ботевград, пред който , ще отговарям на всички  Ваши въпроси. 


Всеки друг начин на информиране за дейността на дружеството е просто приказки,раздумка кой колко добре разбира нещата и в крайна сметка е губене на време и за двете страни.


А моето време, уважаеми дами и господа ми е ценно, тъй като трябва в много тежка ситуация в държавата да се справим с още по-тежкото положение на дружеството, което сте ми поверили за управление. Но това Вие го знаете много добре,ако сте прочели задълбочено представения от мен отчет за 2013г.


Така, че на 29.05.2014 /четвъртък/ ще се проведе редовна сесия на ОбС, на която ще присъствам и съм на Ваше разположение за всякакви въпроси, свързани с В и К дружеството.


За тази сесия съм внесъл и две докладни за разглеждане от ОбС, а те отговарят на голяма част на въпросите Ви.     


 УПРАВИТЕЛ:                      /Радослав Наков/


 Бел. ред. : вчера официално бяха разпространени материалите за предстоящата редовна сесия на ОбС Ботевград, която ще се състои на 29.05 ( четвъртък ) от 9 ч. в малкия салон на читалище "Христо Ботев". Сред докладните обаче няма такива, внесени от управителя на ВиК Бебреш, за което той твърди в своето писмо. Вероятно споменатите материали ще бъдат внесени като допълнителни, а съветниците ще бъдат запознати със съдържанието им непосредствено преди започване на заседанието на общинския съвет. Това е утвърдена практика в работата на Общинския съвет, срещу която не веднъж  съветници открито са се противопоставяли, тъй като така им се отнема възможността за обстойно запознаване и адекватна подготовка по съответната докладна... А тя е особено необходима, когато се обсъждат материали, засягащи сериозни теми. Като дейността на общинското ВиК например.