Спечелихме тези избори, защото хората, които виждат какво се прави в нашата община, са повече от тези, които не виждат или не искат да видят. Вместо кебапчета и пари, ние изпратихме машини да асфалтират улици. През дъждовните дни нямаше как да започнем работа по изкърпването на дупките. Това заяви кметът Георги Георгиев на днешния брифинг с медиите. Той сподели още, че според него на тези избори в Община Ботевград са „пръснати 50 000 лева за купуване на гласове”.


На въпроса дали Даниел Георгиев ще напусне Парламента, кметът отговори: „Той ще реши дали да напусне, или да остане независим депутат.”. Според Георги Георгиев изключването на Георгиев младши от ГЕРБ е плод на вътрешни интриги между него и някои от колегите му в партията.


„Времето ще покаже кой е прав. Жителите на Ботевградска община не трябва да се притесняват за това, че нямат народен представител от ГЕРБ, защото и като независим депутат Даниел Георгиев може да работи за общината”, каза още Георги Георгиев и допълни: „Аз няма от какво да се срамувам. Ако има раздори в ГЕРБ, това си е тяхна вътрешнопартийна работа. Нека си я решат. Даниел Георгиев не е нарушил нито един закон на Република България, не е нарушил и Устава на ГЕРБ. Аз го съветвам да си вади поука и изводи от случващото се. ”.