Депутатът Даниел Георгиев, който дълго се лута между ГЕРБ и "България без цензура", е подал заявление в деловодството на парламента за напускане на ПГ на ГЕРБ.


Миналата седмица Изпълнителната комисия на ГЕРБ го изключи за уронване на престижа на партията и го призова да напусне 42-то НС. 


Тази сутрин обаче той е подал само молба за излизане от групата на ГЕРБ, съобщиха пред БТА от парламентарния пресцентър. 


Така депутатът ще остане независим. Остава да се разбере дали официално ще представлява интересите на "България без цензура" в Народното събнание. Засега той не е коментирал действията си.


За едно денонощие Георгиев, който е син на кмета на Ботевград, смени четири пъти партийните си предпочитания. Първо той пусна заявление за напускане на ПГ на ГЕРБ. Това стана веднага, след като Николай Бареков обяви, че депутатът преминава към ББЦ. 


Само няколко часа след това обаче, Георгиев обяви на брифинг, че е пуснал ново заявление, че остава в ГЕРБ и обясни, че първото бил "нестандартен" начин да покаже, че "има субекти, които искат да има такава входирана молба". Така щял да затвърди "доверието в хората около себе си", след като в медиите се появили "внушенията", че ще напуска. 


Изненадващо, часове по-късно, той се появи на предизборен митинг на ББЦ в Бургас, където се прегърна с Бареков. Обяснението беше, че минавал случайно и искал да го поздрави, оставал обаче в ГЕРБ.


Това предизвика гнева на Бойко Борисов, който заяви, че такива хора не му трябват в ГЕРБ и го прикани, след като го изключат от партията, директно да напусне парламента.