Общината обявява празни незастроени площи от града на търг. Купуват ги хора на цени малко под нормалните. Само ден – два след това те продават една десета площ на Даниел Георгиев, но на цени 10 пъти под тези, които са платили на общината. Т.е. на загуба. Все по тази схема с 10%, Даниел Георгиев става собственик на голям брой терени от по 100 до 200 квадрата.




Разследване на Нова телевизия показа схемата за имоти, в която участва депутатът от Ботевград. Даниел Георгиев не само отказа коментар, а буквално избяга от разследващия журналист Марин Николов. Бащата на депутата – кметът на Ботевград Георги Георгиев, също не пожела да отговори на въпросите, които му бяха отправени.  


Предаването „Разследване” е успяло да се свърже и с някои от купувачите на общински имоти – Мария Дошолова – майка на общинския съветник от ГЕРБ – Даниела Дойчева, Милчо Илчев – управител на регионалното депо за твърди битови отпадъци в Ботевград, Данчо Тодоров - бизнесмен, представен като приятел на депутата, Гачо Гачев – бивш управител на общинска фирма „ВиК Бебреш”. Нито един от тях не даде ясен и обстоен отговор на въпроса: „Кой дава пари за нещо, за да продаде част от него 10 пъти по-евтино?”.