ПГТМ „Христо Ботев” отбеляза тържествено 138 години от гибелта на своя патрон. От името на всеки клас ученици поднесоха цветя на паметника на Христо Ботев в двора на училището. С минута мълчание ученици и учители се преклониха пред подвига на великия българин. В негова чест прозвучаха „Тих бял Дунав” и „Жив е той, жив е”. Директорът на Професионалната гимназия по техника и мениджмънт Добрин Христов произнесе слово, което започна с думите:  „Отново е втори юни и отново с минута мълчание се прекланяме пред подвига и личността на Христо Ботев – поетът, публицистът, революционерът, който със собствената си кръв даде правото на българския народ да бъде свободен. Вече 138 години той не умира, певци песни за него пеят. Защото със саможертвата си се превърна завинаги в най-висша нравствена мяра за всички нас.”.
Последва поетично-музикална програма, посветена на поета-революционер и саможертвата му в името на Родината.


В края на тържествената програма Добрин Христов обяви имената на учители и ученици, които тази година са получили грамоти и награди.


С грамоти от Регионалния инспекторат са удостоени Мая Върбанова – за цялостен принос в дейността на училището и образователната система, и Веселин Тодоров – за големите постижения на баскетболния отбор на училището.


За достойно представяне на националния фестивал на учебно-тренировъчните фирми в Пловдив са наградени учениците Зоя Димитрова, Пламена Крумова, Силвия Иванова, Нина Николаева, Маринела Колева, Ива Иванова, Жана Стаменова.


За постигнати високи спортни резултати – републикански шампиони – 8-10 класа, с грамота на РИО – София регион са наградени Венцислав Николов, Цанко Краев, Здравко Христов, Кристиян Кръстев, Мариян Иванов, Християн Иванов, Радослав Айвазов, Димитър Николов, Мартин Илиев, Ивелин Борисов. Отборът по баскетбол на училището е награден и от община Ботевград с едноседмична почивка в Приморско от 31 август до 6-ти септември тази година.


Грамоти от Сдружение за Ботевград са получили учениците Павел Трънски и Кристиян Димитров – за отлично представяне в тазгодишната инициатива „Да изчистим България за един ден”.


По решение на педагогическия съвет, ръководството на училището награди с парични награди учителите инж. Тони Йотова и Милена Андонова, и двете - за утвърждаване авторитета на учебното заведение и за цялостната им дейност като педагози.